Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Lehtikirjoituksia

15.4.2020Jäitä hattuun ja yhteistyötäLue lisää »25.1.2020Lapsia nimenomaan pitää kuullaLue lisää »14.1.2020Kadotetut lapset takaisinLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:66115 kpl

Ja mitä sanoo Liiton Mies

04.06.2019

WL 4.6.2019

Olin jo kirjoittamassa kolumnia aivan eri aiheesta, kun törmäsin Teollisuusliiton juuri käynnistettyyn jäsenhankintakampanjaan. Nyt on nettiin työnnetty sellaista tuubaa, että on ihan pakko kommentoida.

Kun katsoin videot ajattelin ensin, että nyt on joku tekemässä pilaa Teollisuusliitosta ja heidän toimintatavoistaan. Tutustuttuani aiheeseen jouduin tyrmistyksekseni toteamaan, että kyseessä on ihan oikeasti Teollisuusliiton oma kampanja. Syy kampanjaan on ilmeinen. Nuoria ei Ay-liike kiinnosta, maksajat vähenevät, johtajien pallit ja jättipalkat ovat vaarassa.

Videontekeleet ovat tyypillistä väkisin puurrettua mainostoimistokamaa, joka aliarvioi pahasti suomalaisten älykkyyttä. Tarinat menevät kaikki samaa rataa. On vähän urpo Niko, joka tarvitsee Liiton Miehen apua saadakseen pullosta panttirahat, vaatiakseen ostamaansa autoon kahdet renkaat tai lihikseen yhden lisäksi toisen nakin.

Liiton Mies on vain puhelinsoiton päässä valmiina auttamaan. ”Neuvottelut” käydään mafiatyyliin painostamalla ja pelottelemalla yrittäjää häntä kuuntelematta ja vielä törkeästi nöyryyttäen. Niko saa haluamansa ja paljon enemmän. Lopun kruunaa Liiton Miehen itsetyytyväinen ilme. Videot viestivät, että Teollisuusliitto on toiminnassaan valmis jopa laittomuuksiin ja kohtuuttomuuksiin. Vai kuinka asia pitäisi ymmärtää?

Pakko on ihmetellä miksi tarinoissa surutta kiusataan pientä ihmistä ja miten tällaiseen viestintään on päädytty jättiliitossa, johon kuuluu yli 220.000 jäsentä. Onko niin, että liitto kykenee kyykyttämään nakkikioskiyrittäjää, auto- tai kyläkauppiasta mutta isojen toimijoiden suhteen paukut eivät oikein riitä?

Kampanja kuulemma jatkuu ja uusia stooreja on tulossa. Tässä olisi yksi ehdotus. Ihan yhtä järkevä kuin Hasan & Partnersin suurella rahalla kehittämät. Nikon ongelma on tällä kertaa pitsa, jossa on yksi oliivi enemmän kuin kuvassa. Taas puhelin pirahtaa ja Liiton Mies pölähtää paikalle. Sitten vaan takahuoneeseen neuvottelemaan pitsayrittäjän ja puolen suvun kanssa. ”Neuvottelun” jälkeen Niko saa kuin saakin maksaa pitsasta enemmän kuin mitä pyydettiin ja antaa kiitollisena vielä pari euroa tippinä. Yrittäjä kumartelee iloisesti japanilaiseen tyyliin. Kaikki on hyvin ja Liiton Mies katoaa BMW:llään maisemaan.

Kampanjan viestit ovat tylyjä: Me teemme mitä haluamme, olemme lainkin yläpuolella. Vaadi kohtuuttomia, ei väliä pärjääkö vastapuoli. Neuvottelu tarkoittaa: Hys, ole sinä hiljaa, me sanelemme mitä tehdään. Yrittäjien kyykyttäminen kuuluu asiaan ja on hauskaa. Näin kaukana me ammattiliitossa olemme tavallisten ihmisten todellisuudesta.

Kyllä asia on niin, ettei Teollisuusliiton asemassa olevan toimijan tulisi osoittaa minkäänlaista hyväksyntää keinoille, jotka ovat tyypillisiä laittomille organisaatioille. Videoiden selitteleminen huumoriksi ei muuta tätä tosiasiaa. Jos kampanjan tarkoitus oli olla hauska, on pakko todeta, että huumori on vaikea laji. Hyvä huumori vielä vaikeampi. Suosittelen sen jättämistä osaaville.

15.04.2020Jäitä hattuun ja yhteistyötä
25.01.2020Lapsia nimenomaan pitää kuulla
14.01.2020Kadotetut lapset takaisin
10.09.2019Kun ei rahat riitä jukolauta
04.06.2019Ja mitä sanoo Liiton Mies
07.04.2019Kiva vai kova koulu?
27.03.2019Demokraattisesti vain rahamiehille
21.03.2019Puhdas vesi on mineraaleja arvokkaampaa
05.02.2019Olemmeko hyväuskoisia hölmöjä
31.10.2018Kaamosta ja kaaosta

Siirry arkistoon »