Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

29.4.2021Paljon jäi tekemättä, Seppo Lehto - lasten ja nuorten palveluihin jäi ammottava aukkoLue lisää »10.4.2021Eteenpäin vai taakepäinLue lisää »12.1.2021Säästöt jäivät tekemättäLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:92254 kpl

Jäitä hattuun ja yhteistyötä

15.04.2020

Jäitä hattuun ja yhteistyötä

(WL 16.4.2020)

Ymmärrän kyllä, että opettajat pitävät lasten koulutyötä ensiarvoisen tärkeänä ja ovat huolissaan koulunkäynnin onnistumisesta etäopetuksessa. Paineet tuntuvat olevan kovat ja se näkyy.

.

Wilma-viesti lasten vanhemmille etäopetuksen järjestämisestä Varkauden kaupungissa päättyi lauseeseen: ”Opetusministeri on linjannut tänään koulujen toimivan kuten normaalisti ja tarvittaessa ottavan yhteyttä lastensuojeluun, mikäli oppilasta/huoltajaa ei tavoiteta tai opinnot eivät etene ilman perusteltua syytä.” Voisihan asian rakentavamminkin ilmaista.

Itse asiassa opetusministeri Li Andersson sanoi tiedostustilaisuudessa 2.4. seuraavaa:

Pääosin opetussuunnitelmaa pitää noudattaa. Pientä liikkumavaraa annetussa asetuksessa on ja tilanteessa pitää osoittaa armollisuutta itseään kohtaan.

Sellaisille lapsille, joihin ei saada yhteyttä etäopetuksessa tai joiden kodin tilanne on muuten ongelmallinen, on koulun oppilashuollon järjestettävä tukea. Tuen tarve on kartoitettava ja on toimittava heti avun saamiseksi.

Vasta viime kädessä lastensuojelun työntekijöitä voidaan konsultoida, jos on epäilys siitä, että lapsella on muukin kuin koulunkäyntiin liittyvä vakavampi hätä ja hän tarvitsee vankempia tukitoimia.

Kaikkien lasten vanhemmat eivät ole päivisin paikalla avustamassa koululaista. He käyvät töissä ja pyörittävät perheen arkea. Lapselle voi puolestaan olla suuri kynnys kysyä neuvoja opettajalta viestimien välityksellä. Tehtäviä jää väkisinkin illaksi, kun apua on paikalla.

Päivän koulutehtävien palautusajan tulee olla riittävän pitkä ja läksyjen määrän kohtuullinen, jotta niistä selvitään kotona. Jos perheessä on useita lapsia, ensin selvitetään kaikkien kanssa koulutehtävät ja sitten vielä kotitehtävät. Esimerkkinä 3 lapsen yksinhuoltajalle yritettiin nakittaa 45 minuutin videon katselu ja analysointi yhdessä koululaisen kanssa rankan työpäivän päätteeksi.

Oma lukunsa ovat nepsy-lapset ja muut erityistä tukea opiskelun onnistumiseksi tarvitsevat. Perheissä on ilman etäopiskeluakin haasteita koulunkäynnissä. Toivottavasti viesti heidän oikeudestaan lähiopetukseen ja muuhun apuun on mennyt perille.

Valtioneuvoston ohje lastensuojelun tukitoimista pandemian ajalle: ”Kunnan tulee järjestää lastensuojelun tukitoimia eikä niistä voida kategorisesti luopua varautumistarkoituksessa. Jos perheen lastensuojelun tarve on jo aiemmin arvioitu kriittiseksi ja esimerkiksi kotipalvelu on välttämätön lasten hyvinvoinnin turvaamiseksi, tulee palvelua jatkaa poikkeusolojen aikanakin kunnan arvion mukaisella tavalla.”

Varkaudessa on arvioitu voitavan lopettaa kotiin annettavat palvelut nykyisiltäkin lastensuojelun asiakkailta. Koulujen lienee turha osoittaa tuen toivossa uusia asiakkaita lastensuojeluun.

On hyvä suhteuttaa tilanne suurempaan kokonaisuuteen, jolloin voi todeta tämän korona-ajan olevan loppujen lopuksi vain lyhyt pätkä elämää.

Opiskelemme elämää, emme koulua varten.

29.04.2021Paljon jäi tekemättä, Seppo Lehto - lasten ja nuorten palveluihin jäi ammottava aukko
10.04.2021Eteenpäin vai taakepäin
12.01.2021Säästöt jäivät tekemättä
13.10.2020Lisää ammattitaitoa hallituksiin
14.07.2020Digikaupunki säästää rahaa ja luontoa
04.07.2020Kun ei rahat riitä jukolauta!
15.04.2020Jäitä hattuun ja yhteistyötä
25.01.2020Lapsia nimenomaan pitää kuulla
14.01.2020Kadotetut lapset takaisin
10.09.2019Kun ei rahat riitä jukolauta

Siirry arkistoon »