Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsanaLue lisää »19.9.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvastiLue lisää »22.6.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailijaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:164610 kpl

Yrittäjäpaneeli 7.8.2012

Tiistai 7.8.2012 - Tiina Grönlund


Savon yrittäjien, eduskuntapuolueiden, kuntien ja yrittäjäyhdistysten järjestämä Yrittäjyys tuo elinvoimaa -kiertue järjestettiin tiistaina 7.8. Varkaudessa. Paneeliin osallistuivat Kimmo Leskinen (vihr.), Juha Nissilä (kesk.), Risto Husu (kok.), Mika Hentunen (sdp.), Esa Tuovinen (kd.) ja allekirjoittanut (ps.).

Paneelikeskustelun juonsi Warkauden Lehden päätoimittaja Sari Ristamäki.

Mielessäni olin toivonut, että paneeliin osallistujat olisivat yrittäjiä, mutta ainoa yrittäjä lisäkseni oli vihreiden Kimmo Leskinen. Tarkoitushan oli keskustella yrittäjien asoista, ja nyt siellä puheenvuoroja käyttivät henkilöt joilla ei yrittämisestä tänä päivänä ole henkilökohtaista kokemusta. 

Olimme yllättävän monista asioista samaa mieltä. Päälimmäinen viesti kaikilta oli se, että pienet ja keskisuuret yritykset oli unohdettu Varkaudessa ja se, että Navitas Kehitys ei ole onnistunut toiminnassaan. Varkaudesta puuttuu kaupungin ja yrittäjien yhdessä laatimat elinkeinopoliittiset tavoitteet ja että yrityksille ei ole annettu mahdollisuutta osallistua kaupungin järjestämisvastuulla olevien palveluiden tuottamiseen. Lisäksi kaikki kaipasivat vanhan ajan elinkeinoasiamiehen panosta ja jalkautumista pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Omassa puheenvuorossani otin esille yritysten tukemisen. Olen työskennellyt sekä suurissa että pienissä yrityksissä. Kun suuri yritys pyytää rahaa, se saa sitä. Kun pieni yritys pyytää rahaa, sille tarjotaan koulutusta. Jos edes osa siitä rahasta, joka jaetaan nyt suuryrityksille, kohdennettaisii olemassa oleviin pieniin yrityksiin, mitä se loppupelissä tuottaisi? Yrityksen toiminta jatkuisi ja mahdollisesti laajenisi. Tätä kautta syntyisi uusia työpaikkoja, kunnan verotulot lisääntyisivät, alueen elinkeinorakenne monipuolistuisi ja vahvistuisi, mikä puolestaan houkuttelisi kuntaan uusia asukkaita. Pieni yritys on myös turvallinen sijoitus. Monikaan meistä ei ole valmis pakkaamman laukkujaan ja muuttamaan yrityksensä kanssa Kiinaan.  


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini