Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsanaLue lisää »19.9.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvastiLue lisää »22.6.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailijaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:190993 kpl

Ryhmäpuheenvuoro valtuustossa 2021

Tiistai 1.6.2021 klo 13.18


Henkilöstökertomuksen mukaan kaupungissa on yli 1600 elinvoima-agenttia. Meidän on annettava kunnon eväät tämän tehtävän suorittamiseen. Heillä on oltava tiedossa strategia, tavoitteet joihin pyritään, ja tehtävät joita heiltä odotetaan.

vip.JPG

Henkilöstöpäällikön terveydyksessä on valokuva, jossa terveydenhoitaja on juttelemessa lastenneuvola VIP asiakkaan kanssa. Kuvasta aistii, että nyt asiakas on keskiössä.

Uusi sote-johtaja on käärinyt hihat ja odotamme milloin myös muissa sosiaali ja terveystoiminnoissa asiakas on keskiössä. Itse olen ensimmäistä kertaa näiden valtuustokausien aikana toiveikas.

Talouden kanssa ollaan ajamassa vauhdilla rotkoon. Luojalle kiitos, tämä valtuustokausi on päättymässä. Tämä valtuusto jää Varkauden historiaan valtuustona, joka päätöksillään yli kaksinkertaisti kaupunkilaisten valkataakan.

Valtuuston istunnoissa kauhisteltiin lukuisissa puheenvuoroissa kaupungin talouslukuja ja velanoton määrää sanomalla: ”Hirveesti velkaa”, ”Velkaantumistahti on liian suuri”, ”Investointien osalta suurempaa malttia”, ”Lyötävä kovasti toimenpiteitä”, ”Oikeesti kannattaa investointeja miettiä”.

Kun sitten alettiin tehdä päätöksiä, joissa olisi ollut mahdollista toteuttaa säästöjä, unohtuivat nämä puheet. Yht´äkkiä rahaa oli kuin rosvopäälliköllä. Perussuomalaiset jäivät yleensä ainoina puolustamaan säästölinjaa. Puheet säästötoimista on tyhjänpäiväistä suun pieksäntää jos teot eivät vastaa niitä.

Vuoden loppuun kaupungilla on velkaa 10 200 euroa/asukas konsernivelka mukaan lukien. Se on paljon.

Lasku lankeaa maksettavaksi nykyisille nuorille ja vielä taaperotkin ehtivät mukaan talkoisiin.

Kuntavaalit ovat parasta aikaa käynnissä. Vanhan valtuuston perintö lupaa työntäyteisiä hetkiä uusille päättäjille.

Kaupungin taloustilanne on haastava ja konserniyhtiöt kuralla. Menoja pitää karsia ja tulot on syytä saada nousukiitoon.

Tarvitsemme valtuutettuja, joilla on kokemusta ja ymmärrystä talousasioista mutta tarvitsemme myös valtuutettuja, jotka tuovat mukanaan uusia raikkaita tuulia ja ideoita.

Nyt on äänestäjien aika päättää uusista kirstunvartijoista. Kenelle sinä uskot oman lompakkosi?

Organisaatiouudistuksen myötä elinkeinoryhmä lakkautetaan ja uusi poliittisista päättäjiestä muodostettu elinvoimajaosto perustetaan. Yrittäjillä ei ole enää sijaa olla osana omissa asioitaan.

Juhlapuheissa julistetaan kunnan elinvoiman rakentuvan yritysten varaan. Äsken kuultiin arviointikertomus, jossa pj Aro kertoi puheenvuorossaan, että kaupunki on vauhdittanut yhteistyötä yrittäjien kanssa. Viimeisinä vuosina en ole huomannut kaupungin tekevän yhteistyötä pienten yritysten kanssa. Myös yrittäjien keskinäinen yhteistyö on heikentynyt. Ainostaaan yrittäjänaiset ovat kokoontuneet säännöllisesti, kyselleet toistensa kuulumiset ja auttaneet eteenpäin. He ovat mm.tehneet mittavan projektin kouluttautumisessa joka on myös valtakunnalisesti huomattu. Myös kaupunkiin päin on tehty edunvalvontaa kyselemällä kuulumisia. Seuraavana yrittäjänaisten aamukahville saadaan apulaiskaupunginjohtaja Joonas Hänninen.

Lopuksi Varkauden ps valtuustoryhmä kiittää valtuustokollegoita menneestä kaudesta ja yhteistyöstä viranhaltijoiden kanssa.

Uusi valtuusto aloittaa alkusyksystä. Toivon heille viisautta luotsata kaupunkia parempaan huomiseen muistaen pitää kuntalainen keskiössä.

Hyvää kesää!

Varkauden PS valtuustoryhmä


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini