Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsanaLue lisää »19.9.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvastiLue lisää »22.6.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailijaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:191012 kpl

Varkauden päihdetyön strategia

Maanantai 26.9.2016 - Tiina Grönlund

Kaupunginvaltuustossa hyväksyttiin 26.9.2016 Varkauden päihdetyön strategia äänin 32-11. Esitin, että strategia palautetaan uudelleen valmisteluun. Torsohan se on, mutta kelpasi muille paremman puutteessa.

Varkauden päihdetyön strategiassa on kerrottu, mitä yleisesti strategiaan kuuluu. Strategiassa on kerrottava mitä tehdään, mitä tehdään enemmän, mitä vähemmän. Mitkä ovat painopistealueet ja kuinka niihin päästään. Tämä nyt laadittu strategia ei kerro sitä, eikä ohjaa mihinkään.

Sivulla 6. KUVIO 5. esitetään graafisesti kodin ulkopuolelle sijoitetut 0-17 -vuotiaat verrattuna vertailukuntiin ja koko maan tilanteeseen. Esittelytekstissä selitetään kaaviota sanoen, että kodin ulkopuolelle sijoitettujen 0-17 -vuotiaiden osuus Varkaudessa (viides pylvässarja vasemmalta) on laskenut tai pysynyt samana vuodesta 2011 ja että Varkaudessa sijoitettujen osuus on ollut hieman maan keskiarvoa (viimeinen pylvässarja) korkeampi.

Kaaviota kun tulkitsee oikein, niin kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten osuus Varkaudessa on 50% suurempi kuin koko maassa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos saman kokoisessa kaupungissa on sijoitettu kaksi lasta, täällä on sijoitettuna kolme. Tämä on järkyttävää! Vaikea uskoa, että me varkautelaiset olemme niin poikkeavaa porukkaa muuhun maahan nähden, että tämä selittyisi sillä. Eikä missään tapauksessa voida sanoa, että sijoitettuja on hieman enemmän kun keskimäärin koko maassa, jos heitä on 50%. Tällainen virheellinen ja harhaanjohtava lausunto strategiassa olisi ollut ehdottomasti korjattava.

Olihan siellä paljon muitakin kirjoitus- ja asiavirheitä.

Kyse on tärkeästä asiasta. Suunnitelma, jolla pyritään saavuttamaan tavoiteltu päämäärä tulisi laatia erittäin huolellisesti.

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: päihdetyö strategia