Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsanaLue lisää »19.9.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvastiLue lisää »22.6.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailijaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:191016 kpl

Maineeton Varkaus / WL 31.7.2018

Lauantai 27.10.2018 klo 23.09


Maineeton Varkaus

Pääkirjoituksessa (WL 1.7.) oltiin aiheellisesti huolissaan Savon laskevasta väestömäärästä. Varkauden osalta kehityksen kääntämistä positiiviseksi on ruodittu kaupunginhallituksessa ja elinkeinoryhmässä. Viime aikoina aiheesta on kirjoiteltu uutterasti Warkauden Lehdessä. Yhdeksi syntipukiksi on keksitty kaupunkimme huono maine taantuvana teollisuuskaupunkina. Maine, josta kaikin tavoin pitäisi päästä eroon.

Onko asia tosiaan näin? Millainen maine Varkaudella oikeasti on? Toimittaja Antti Ahon (Horisontti WL 29.7.) mukaan kyseessä on ennemminkin varkautelaisten heikko itsetunto kuin huono maine. Tässä on vinha perä.

Omat kokemuksemme messuilta ja yleisötapahtumista ympäri Suomea viittaavat siihen, että Varkaus on pikemminkin tuntematon kuin huonomaineinen. Kun keskusteluissa ilmenee, että olemme Varkaudesta seuraa usein kysymys, - Missä se sijaitsee? Vasta kertoessamme, että 5-tiellä suunnilleen Mikkelin ja Kuopion puolivälissä, meidät osataan sijoittaa kartalle. Joku ehkä muistaa pareritehtaan. Hyvin harvalla on minkäänlaista kuvaa Varkaudesta.

Tämä tuntemattomuus on sikäli positiivista, että kaupungin maineen pohtimisen sijaan voimme rauhassa keskittyä tekemään kaupunkia tunnetuksi. Markkinoimaan itseämme. Hyvä kysymys sitten onkin miten? Kuinka erottua massasta? Entä suuren yleisön tavoittaminen?

Vanha totuus markkinoinnissa ja mainostamisessa on, että kertarykäisyistä ei ole odotettavissa muuta kuin karvaita pettymyksiä. On jaksettava puurtaa pitkään ja uskallettava kokeilla eri tapoja. Toiset tavat toimivat toiset eivät. Sitten niitä toimivia kannattaa toistaa riittävällä volyymilla ja pitkään. Miten tehdä tämä niin, etteivät kustannukset paisu älyttömiksi? Ainakin Kuhmon mielestä ratkaisu tähän löytyy somesta. Heillä on ollut nuoria some-agentteina kesätöissä, tuloksia on saatu ja nyt Kuhmossa ollaan laatimassa viestintäsuunnitelmaa eri kanavia varten.

Aitoa ja ajankohtaista valmista materiaalia Varkaudesta on netti pullollaan ja lisää tuotetaan jatkuvalla syötöllä. Kyse on lähinnä sen aktiivisesta ja tehokkaasta jakamisesta. Esim. Warkaus Facebook -sivuilta löytyy hyvin tapahtumia ja muuta kaupunkitietoa, Instagram -kuvista hastag #Varkaus ja #Varkauscity kauniita maisemia ja iloisia, eläväisiä ihmisiä. Entä Youtube? Esimerkiksi varkautelaisilla tubettajilla FromTheBushes on yli 169000 tilaajaa. Aikamoinen “levikki”. Miten olisi yhteistyö näiden poikien ja muiden aktiivisten tubettajien kanssa? Tulisi ehkä samalla luotua muutama uusi työpaikka.

Lopuksi. Pelkkä mainostaminen ei tietenkään pitkälle riitä. Itse tuotteen – Varkauden – tulee olla kunnossa. Siinä eivät positiiviset propagandafilmit, Hesarin etusivun ilmoitus tai muukaan julkisuus auta, jos peruspalveluissa, lastensuojelussa tai ikäihmisten palveluissa mättää. Se mitä uutisia Varkaudesta juuri nyt kerrotaan, mitä täällä juuri nyt tapahtuu, miten hyvin tai huonosti asukkaiden asiat juuri nyt hoituvat merkitsee paljon enemmän kuin vanha maine, jota ei ehkä olekaan.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini