Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

16.5.2023Hyvinvointialueen yhteydenpito kuntiin on ollut kovin vaisuaLue lisää »18.3.2023Sosiaaliturvan vajaakäyttö uhkaa syrjäyttääLue lisää »22.2.2023Perheet eivät kaipaa keskustelua sohvalla vaan apua arkeenLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:147753 kpl

On aika oppia tuntemaan Varkaudessa toimivat yritykset sekä niiden palvelut

21.02.2023

(WL 21.2.2023)

Vietettiin viikonloppuna Leppävirralla Maakunnallista yrittäjäjuhlaa.

Tilaisuuden avasi elinkeinoministeri Mika Lintilä, joka nostatteli tunnelmaa tuomalla valtiovallan tervehdyksen meille: ”Vyötä on vedettävä tiukemmalle. Talouden tilanne on huolestuttava. Tilanne on vakava, mutta ei kohtuuton missään suhteessa. Olemme tilanteessa, missä vyötä on vedettävä tiukemmalle. Tiukemmalle, kuin mukavalta tuntuisi. Yrittäjän on kannettava aiempaa suurempaa riskiä, kun vyötä on kiristettävä. Seuraamme, miten yritykset reagoivat sekä energia- että taloustilanteeseen. Seuraamme sitä, missä vyö alkaa olla jo liiankin kireällä, eikä henki enää kulje.” Ja lopuksi pieni porkkana: ”Piikki ei voi olla auki, mutta emme voi päästää yrityksiämme kaatumaan.”

Lyhyesti tulkittuna viesti kuuluisi suunnilleen:”Vaikka kulunne nousevat ja kannattavuutenne laskee, joudumme kiristämään verotusta.”

Yrittäjille ministerin viestissä tulevista ankeista ajoista ei sinänsä ollut mitään uutista. Sitä tukee myös juuri valmistunut kevään 2023 pk-yritysbarometri. Yritykset osaavat odottaa niukkuutta; suhdanneodotukset ovat laskeneet, kasvu- ja investointiaikeet vähentyneet ja kannattavuuden uskotaan heikentyvän tulevana vuonna. Investointiaikeet ja odotukset kannattavuuden suhteen ovat pienimmät sitten vuoden 2009, heti pörssiromahduksen jälkeen.

Savossa odotukset ovat vielä koko maan keskiarvon alapuolella. Poikkeuksena Keski-Savo. Meillä voidaan hyvien vientinäkymien ansiosta suhtautua tulevaisuuteen luottavaisemmin.

Juhlien lähdettyä innostavan alun jälkeen vauhtiin pääsimme aterioituamme itse asiaan. Mainintoja ansaitsevien kuntien ja yrittäjien palkitsemiseen.

Savon yritysystävällisimmäksi kunnaksi valittiin aiheesta Kiuruvesi, joka vielä pari vuotta sitten oli kyselyn huonoin. Siellä otettiin asia vakavasti ja ryhdyttiin tuumasta toimeen. Elinvoimajaosto ja yrittäjäjärjestö ottivat itseään niskasta kiinni ja jalkautuivat koko laajan alueen yrityksiin tutustumaan niiden tarjoamiin palveluihin ja tuotteisiin. Vierailuilla oli mukana myös paikallislehti, jonka jutut toivat yrityksille hyvää julkisuutta. Yrityksiltä saadut konkreettiset ehdotukset otettiin huomioon uutta elinkeino- ja yritysohjelmaa laadittaessa.

Varkaudessa olisi myös aika kaupungin elivoimajaoston oppia tuntemaan meillä toimivat yritykset ja niiden tarjoamat tuotteet ja palvelut. Muutamia hyviä vinkkejäkin voisi yrityksiltä saada.

Vuoden Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon sai tänä vuonna meille varkautelaisillekin hyvin tuttu joroislainen Famifarm. Moni lienee yrityksen tuotteita napostellut. Itsekin olen siellä Järvikylän kartanossa nuorena tyttönä kesätöitä tehnyt. Joroisista kun olen syntyisin.

Palkinnon vastaanottanut yrityksen perustaja Karl Grotenfelt piti tulevaisuuden uskoa valavan puheen, josta loppu jäi erityisesti mieleeni: ”Ei voi tehdä niin kuin valtiovalta. Kun tulee huonot ajat, ei voi lainata rahaa.”

Näin on. Yritykset eivät voi vain lainata lisää rahaa, jos ne loppuvat. Täytyy osata ennakoida ja priorisoida.

16.05.2023Hyvinvointialueen yhteydenpito kuntiin on ollut kovin vaisua
18.03.2023Sosiaaliturvan vajaakäyttö uhkaa syrjäyttää
22.02.2023Perheet eivät kaipaa keskustelua sohvalla vaan apua arkeen
21.02.2023On aika oppia tuntemaan Varkaudessa toimivat yritykset sekä niiden palvelut
13.02.2023Katujengit ja turvallisuus - otetaan Tanskasta mallia
21.01.2023Hoidon sijasta huostaan
20.12.2022Hoitopaikkojen oikea valvonta ei voi olla vain kanteluiden varassa
15.10.2022Nuorissa on tulevaisuus, sanotaan. Mutta kuunnellaanko heitä?
20.09.2022Vaikka suunta on parempaan, perheet tarvitsevat lisätietoa oikeuksistaan
18.08.2022Valtion pitäisi käyttää valtaansa Nesteen voitoissa

Siirry arkistoon »