Yhteystiedot

gronlund.tiina(at)gmail.com

p. 044 5564 595

www.tiinagronlund.com

Varkauden Perussuomalaiset ry

Blogi

Lehtikirjoituksia

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsanaLue lisää »19.9.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvastiLue lisää »22.6.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailijaLue lisää »

Kävijälaskuri

Käyntejä kotisivuilla:182119 kpl

Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailija

22.06.2023

Sakkyn (Savon Koulutuskuntayhtymän) tarkastuslautakunnassa olen päässyt seuraamaan Savon Ammattiopistoa ja Varkauden Lukiota hallinnoivan organisaation toimintaa lähietäisyydeltä ja pintaa syvemmältä. Lisäksi olen yrittäjänä tarjonnut opiskelijoille työssäoppimispaikkoja ja osaamisen näyttöpaikkoja. Näissä tehtävissä olen saanut tutustua erilaisiin oppijoihin ja opetusmenetelmiin ja voin todeta, että niin opiskelijat kuin opiskelukin on viime vuosina muuttunut paljon.

Sakky on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Omistajia ovat Pohjois-Savon kunnat, ja kampuksia on Kuopiossa, Iisalmessa, Siilinjärvellä ja Varkaudessa. Se on yli 700 ammattilaisen työpaikka, ja opiskelijoita on vuosittain jopa 15 000.

Viime viikolla hyväksyimme Sakkyn strategian vuoteen 2027. Olemme kestävän tulevaisuuden tekijöitä ja ylpeästi ammattilaisia. Tärkeimpiä arvojamme ovat arvostus, rohkeus ja vastuullisuus. Arvostamme toistemme työtä, olemme rehellisiä ja välitämme toisistamme. Rohkeutta on kannustaa avoimuuteen, luovuuteen ja rohkeuteen, toimia innovatiivisesti sekä kehittää uusia tapoja toimia yhdessä. Toimimme vastuullisesti ja huolehdimme laadusta.

Sakkylaisina lupaamme, että opiskelija saa laadukkaan, yksilön tarpeet huomioivan, ammattitaitoisen ja motivoituneen henkilöstön antaman opetuksen ja ohjauksen. Opiskelijaksi pääsee joustavasti ja Sakkystä valmistutaan osaavaksi ammattilaiseksi. Työelämälle Sakky on aktiivinen kumppani osaavan työvoiman kouluttamiseksi läpi työuran. Sakky kehittää maakuntaa ja työelämää verkostoituen muiden toimijoiden kanssa.

Opetushenkilöstö on tärkein voimavaramme. He tekevät tärkeää työtä ihanien, mutta joskus myös haasteellisten oppijoiden kanssa. Henkilöstöä tuetaan mahdollistamalla osaamisen kehittämisen.

Sakkyssä halutaan olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailija. Aktiivista otetta ovat myös päivitetyt palvelulupaukset: ”Innostamme opiskelijaa uralla ja elämässä eteenpäin”, ”Pidämme osaajistamme huolen” ja ”Pelastamme yhteiskunnan”. Pelastamme yhteiskunnan on rohkea ja ehkä hieman haastava lupaus, mutta jonkunhan sekin on tehtävä. Pelastamistehtävän voimme aloittaa täältä Itä-Suomesta.

Sakkyyn on panostettu valtavasti viime vuosina. Kaikki kampukset ovat hiljattain rakennettu ja ne ovat Joutsenmerkin ehtoja noudattaen puhtaat, nykyaikaiset ja valoisat. Ne on suunniteltu opiskelijoiden ja henkilökunnan työskentelyä ja viihtyvyyttä ajatellen. Turvallisuus, terveys ja kestävä tulevaisuus ovat avainsanoja uusissa rakennuksissa. Näissä puitteissa ja uuden strategian myötä on hyvä aloittaa ammattiopinnot.

Onnea kaikille toiselle asteelle siirtyville!

19.12.2023Yrittäjyys korostuu kunnan elinvoimassa: työpaikat ovat avainsana
19.09.2023Hyvä paha some: Tieto ja valitettavasti myös solvaukset kulkevat sujuvasti
22.06.2023Sakky haluaa olla aktiivinen muutoksen tekijä, ei seurailija
16.05.2023Hyvinvointialueen yhteydenpito kuntiin on ollut kovin vaisua
18.03.2023Sosiaaliturvan vajaakäyttö uhkaa syrjäyttää
22.02.2023Perheet eivät kaipaa keskustelua sohvalla vaan apua arkeen
21.02.2023On aika oppia tuntemaan Varkaudessa toimivat yritykset sekä niiden palvelut
13.02.2023Katujengit ja turvallisuus - otetaan Tanskasta mallia
21.01.2023Hoidon sijasta huostaan
20.12.2022Hoitopaikkojen oikea valvonta ei voi olla vain kanteluiden varassa

Siirry arkistoon »